Advokat i Oslo: Sammenlign og motta uforpliktende tilbud – Helt gratis 2017-08-09T10:37:01+00:00

Vi matcher deg med riktig advokat, helt gratis!

NAVN

EMAIL

MELDING

Her på Advi.no hjelper vi deg å matche med advokater i Oslo som har relevant erfaring til din sak. Dette inkluderer blant annet arbeidsrett, familie, forretningsjus, arverett, innvandring og mye mer. Vi jobber med alle rettsområder – for mer informasjon, gå til våre informasjonssider. Vi jobber også spesielt med meglere og regnskapsførere, og vi kan hjelpe deg med å snakke med dem også.

Advokat i Oslo: Hvordan finne den rette?

For å finne den rette advokaten i Oslo for deg er det viktig å finne en som vil jobbe med deg. Med det i tankene bør alle individer spørre om kostnader ved inngangen til det innledende møtet. I noen få tilfeller kan det være skremmende å finne ut at advokaten fakturerer per sendte brev, per spørsmåll eller på annen måte som bare motiverer til å drøye tid og øke kostnader.

Prøv også å få et estimat av hva saken vil koste for deg, gjerne skriftlig. Deretter, igjen skriftlig, prøv å sikre en kontrakt som vil beskrive de maksimale kostnadene forbundet med saken din. Dette vil forhindre uønskede overraskelser.

Hva er en “rettferdig” pris? Det avhenger av din individuelle sak. Faste småoppdrag som skriving av kontrakter, varierer typisk fra 700 til 12 000kr, mens komplekse forhold lett kan koste mye mer. Enkelte kommersielle transaksjoner, som for eksempel å kjøpe lokal virksomhet, varierer ofte fra 20 000 til 40 000, men hvis prosessen tar lengre tid enn forventet, vil dette også øke prisen. Det samme gjelder i en skilsmisse prosedyre: Hvis din kommende eks-kjæreste ikke konkurrerer, kan saken løses for noen få tusen kroner, men hvis en trukket kamp oppstår, kan det løpe i titalls tusenvis av kroner

De fleste advokater i Oslo som ønsker å unngå uenigheter med sine kunder, vil insistere på at en kontrakt skal undertegnes av begge parter i begynnelsen. Hvis advokaten ikke tilbyr en kontrakt, må du sørge for at du får noe skriftlig, helst på brevpapir med angivelse av sannsynlige og maksimale kostnader.

Velg dem med erfaring

Selv om det er viktig å ha en advokat som du kan stole på, er det like viktig at han eller hun har stor erfaring innen lovområdet som du trenger for sine tjenester. For eksempel bør du bruke en advokat med erfaring med å planlegge eiendom for å utarbeide din vilje, en skilsmisse advokat til utkast til skilsmisse papirer og en rettssak advokat å forsvare deg i et straffesak. Allmennlege er gode for grunnleggende eiendomsmeglingstransaksjoner, eller andre ikke-komplekse saker, men deres mangel på detaljert kunnskap og erfaring i et gitt felt kan skade saken din.

Vurder størrelsen på firmaet

Det er fordeler med å ansette en advokat fra et lite firma. I de fleste tilfeller får du personlig, rask oppmerksomhet. I tillegg vil advokaten som representerer deg, sannsynligvis ha en ganske stor mengde tid til å tilegne seg saken din. Dette kan ikke være situasjonen hos store firmaer, hvor advokater ofte må sjonglere mange saker og kan ha mange ansvarsområder til firmaet og dets partnere som kan trekke oppmerksomheten bort fra dine behov.

Men store bedrifter har også fordeler. Tross alt respekterer mange dommere og motstående advokater og / eller frykter store anerkjente firmaer for de sakene de har vunnet, og deres evne til å påvirke dommer. Store firmaer har også vanligvis større ressurser når det gjelder penger og arbeidskraft for å undersøke saken og å lage strategi.

Kort sagt, veie fordeler og ulemper ved å ha et lite eller et stort firma for å prøve saken din før du signerer en kontrakt.

Hvordan finne en advokat?

I tillegg til telefonboken og / eller en venn som kan anbefale en advokat, finnes det flere andre kilder for å finne en kvalifisert advokat som representerer deg. Noen fagforeninger tilbyr representasjon (noen ganger med rabatt til medlemmene). I tillegg er militærmedlemmer ofte berettiget til viss representasjon, så er enkelte personer omfattet av paraply- og hjemmeforsikringspolicyer. Endelig kan American Bar Association også hjelpe deg med å finne en egnet advokat som er lisensiert i din stat.

Bunnlinjen

Å velge riktig advokat kan gjøre saken din, mens du velger feil, kan du gjøre det, så gjør leksene dine.

Hvilken type advokat trenger jeg?

Mange advokater i Oslo har en spesialisering innen ett område, eller flere relaterte rettsområder. I ditt søk etter den perfekte advokat bør du lete etter en advokat som forstår og har erfaring innen ditt bestemte rettsområde. For eksempel vil ikke en skilsmisse-advokat være ditt beste valg dersom du vurderer å erklære din bedrift konkurs. I dette tilfellet vil det være bedre å finne en advokat som har erfaring innen konkurs og forretningslov. En advokat med relevant erfaring vil alltid være bedre forberedt, og det er derfor anbefalt at du begrenser ditt søk til de som passer ditt område.