Advokat i Stavanger: Sammenlign og motta uforpliktende tilbud – Helt gratis 2017-08-08T17:13:02+00:00

Vi matcher deg med riktig advokat, helt gratis!

NAVN

EMAIL

MELDING

Her på Advi.no hjelper vi deg å matche med advokater i Stavanger som har relevant erfaring til din sak. Dette inkluderer blant annet arbeidsrett, familie, forretningsjus, arverett, innvandring og mye mer. Vi jobber med alle rettsområder – for mer informasjon, gå til våre informasjonssider. Vi jobber også spesielt med meglere og regnskapsførere, og vi kan hjelpe deg med å snakke med dem også.

Advokat i Stavanger: Hvordan velge riktig?

Trenger jeg en advokat? Advokater fungerer som talsmenn for privatpersoner og bedrifter. De representerer klienter i rettssaker. Advokater kan brukes i straffesaker, hvor loven er brutt, og i sivile saker, hvor en part saksøker en annen.

Advokater er også viktige partnere som kan gi råd om ulike rettigheter og forpliktelser i forretningsmessige forhold. De har utdanning og erfaring innen å tolke kompliserte lovsystemer og vet hvordan de skal navigere domstolssystemet.

Hva kan en advokat gjøre for deg?

Det første en advokat i Stavanger vil gjøre er å gi deg råd om hvorvidt du faktisk trenger juridisk hjelp. Det er ikke alltid slik at et problem krever juridisk oppmerksomhet eller involvering av advokater. En advokat vil alltid starte med å svare på disse spørsmålene. Når du har bestemt deg for å velge en advokat, så er det viktig å bli enige om en avtale.

Din advokat er din viktigste allierte i en juridisk sak. De gir deg råd om hvordan du skal gå frem med i din situasjon, og utarbeider viktige dokumenter for deg. Hvis situasjonen din innebærer en rettssak, vil advokaten følge deg, og kan snakke for deg. Hvis saken din innebærer megling, så vil advokaten din forhandle med motparten på vegne av deg.

Hvilken type advokat trenger jeg?

Mange advokater i Stavanger har en spesialisering innen ett område, eller flere relaterte rettsområder. I ditt søk etter den perfekte advokat bør du lete etter en advokat som forstår og har erfaring innen ditt bestemte rettsområde. For eksempel vil ikke en skilsmisse-advokat være ditt beste valg dersom du vurderer å erklære din bedrift konkurs. I dette tilfellet vil det være bedre å finne en advokat som har erfaring innen konkurs og forretningslov. En advokat med relevant erfaring vil alltid være bedre forberedt, og det er derfor anbefalt at du begrenser ditt søk til de som passer ditt område.

Hvilke spørsmål burde jeg stille?

Hvor mye relevant erfaring har advokaten med saker som din? Dette er et viktig spørsmål som en god advokat ikke burde ha noe problem å svare på. I vår database vil du kunne finne flere advokater som har erfaring innen det rettsområdet du trenger. I noen tilfeller kan du også spørre advokaten om deres suksessrate i tidligere saker som ligner på din egen.

Hvor mye erfaring har advokaten?

Advokater, som alle fagfolk, vil ha varierende erfaring. Å forstå advokatens tidligere erfaring er viktig for å forstå hvordan de kan håndtere saken din. Du kan spørre hvor mange år advokaten har praktisert. Manglende erfaring gjør dem ikke nødvendigvis til en dårlig advokat. Det kan derfor være mer viktig å spørre om deres arbeidsmengde og timeplan: Hvor opptatt er de for øyeblikket? Har de mange saker gående for øyeblikket? Vil de kjempe saken selv eller benytte seg av assistenter?

Hvordan vil en advokat kontakte meg?

Pass på at du og din advokat er enige om kommunikasjon. Spør dem om hvilke kommunikasjonsmetoder de foretrekker, og om de er villige til å bruke dine foretrukne kommunikasjonsmetoder. Er advokaten du vurderer å ansette tilgjengelig på telefon eller mail? Vil de svare deg hvis har noen spørsmål? Det kan være lurt å velge de som er tidlige ute med å svare på din første henvendelse. Det er ofte tungvint å jobbe med advokater som ikke er tilgjengelig eller svarer på telefon.

Hvilken pris bør jeg forvente å betale?

Minimumsprisen for de fleste advokater i Stavanger er 1500kr per time.