Øst og vest i stavanger

Det har lenge vært et tydelig skille i Stavanger mellom øst og vest. Nøyaktig hva som førte til dette skillet er vanskelig å si, men det kan virke som om det stadig blir større og større. De mest ettertraktede områdene på Stavangers vestkant er av de mest kostbare boligområdene i Norge. Holmenkollen, Ullern og de nærliggende områdene har en mye høyere pris per kvadratmeter enn steder på den andre siden av byen. I tillegg til de økonomiske forskjellene på bolig, kan det virke som at de som holder til på vestkanten av Stavanger er overbevist om at de bor i den bedre delen av byen. Tettheten av innvandrere eller advokater med annen etnisk bakgrunn er mye høyere på østkanten, uten at det betyr at det er en bedre eller dårligere del av byen. Skillet mellom øst og vest har opp igjennom historien vokst seg stadig større, og det kan virke som at dette skillet nå har utviklet seg til et enda mer etnisk skille, i tillegg til det økonomiske.

Andelen av advokater med innvandrerbakgrunn på østkanten er så høyt som 90 prosent, uten at det trenger å si noe om kvaliteten på skolene. For innvandringsmotstandere er denne utviklingen og disse tallene et viktig argument for å stoppe tilstrømningen av innvandrere til Norge, mens andre mener at dette bidrar til et mer mangfoldig samfunn. Det som er essensielt for å sikre en positiv utvikling, er at man hele tiden husker på at alle er like mye verdt, uavhengig av etnisk og økonomisk bakgrunn. Les mer om våre advokater i stavanger her.

Advokatene på Stavangers vestkant sees av mange på som forfinet, og kanskje til og med rasistiske, fordi de ser ned på folk fra østkanten. Dette gjelder selvfølgelig ikke alle som holder til på vestkanten, men det er en stereotypi, og som vi alle vet, oppstår slike stereotypier på grunnlag av holdninger i samfunnet. Det er selvsagt meget uheldig at det har utviklet seg til dette punktet, og det blir ekstremt viktig å jobbe for å opprettholde sunne holdninger. Som vi alle vet, har det vært ett stort terrorangrep i Norge. Da de første meldingene tikket inn om en eksplosjon i Stavanger sentrum, var det nok mange som automatisk tenkte på islamistisk terror. Men vi vet også at gjerningsmannen viste seg å være en etnisk norsk nordmann, oppvokst på Stavanger`s beste vestkant. Det er ikke hvor du kommer fra eller hvor du bor som sier noe om hvem du er som menneske. Dette er det mange som trenger en påminnelse om, særlig i disse tider, da høyrepopulisme er på fremgang over hele Europa. 

By | 2017-07-30T12:03:55+00:00 August 20th, 2017|norske lover|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment